گـچ کشـاورزی
گچ از چندین جهت درصنعت کشاورزی استفاده مـیشود.در
مواردی همچون تهیه کودهای شیمیایی، تهیه سموم شیمیایی
بهبود ساختمان خاک و ….
در ادامه به برخی از مهم ترین محاسن کابرد گچ کشاورزی در باغات و زمین های کشاورزی اشاره میشود.
1. گچ دارای دو عنصر غذایی پر مصرف کلسیم و گوگرد است
2. گچ کشاورزی باعث بهبود و افزایش استحکام ساختمان خاک میشود
3. استفاده از گچ در کشاورزی باعث اصلاح خاک های سدیمی میشود.
4. کاربرد گچ کشاورزی نفوذ پذیری خاک را افزایش میدهد
5. گچ باعث اصلاح خاک های رسی و دارای لایه متراکم میگردد
6. گچ موجب کاهش خاک های سدیمی می شود
7. مصرف گچ کشاورزی موجب اصلاح نسبت کلسیم به منزیم به نفع کلسیم میگردد
8. گچ کشاورزی بازده آب یاری را افزایش میدهد
9. گچ جذب عناصر غذایی توسط گیاه را تنظیم میکند
01. استفاده از گچ به رشد و تکثیر کرم های خاکی کمک میکند
11. به کارگیری گچ در خاک کشاورزی اثر سمی سدیم کلرید را کاهش میدهد
و ….
برای تهیه این محصول میتوانید با کارشناسان شرکت الماس پردیسان تماس حاصل نمایید
سیلیکات پتاسیم
پتاسیم سیلیکات چیست؟
پتاسیم سیلیکات ٬ یکی از متداول ترین مواد استفاده شده در محصولات شیمیایی در سراسر جهان است. پتاسیم سیلیکات در قرن نوزده میلادی مورد توجه قرار گرفت. زمانی که کاربرد های نوآورانه و خلاقانه در مواد شوینده ٬ رنگ های چسبنده و مواد نسوز ٬ توسعه یافتند.
فرمول شیمیایی و خواص
شیشه پتاسیم سیلیکات ٬ ماده ای بی رنگ است که در دمای پایین ذوب می شود و از پتاسیم کربنات و شن سیلیس خالص تشکیل شده و فرمول کلی آن به شکل K2SO4 می باشد.
محلول های پتاسیم سیلیکات ، با استفاده از پتاسیم سیلیکات محلول در آب داغ ، تشکیل می شوند. این امر ، مایعی چسبناک دارای چگالی در محدوده ۱.۳ تا ۱.۴ را ایجاد می کند. نسبت SiO4 به K2O می تواند بسته به کاربرد آن ، دستکاری و عوض شود.
در تولید کود: این ماده به عنوان کود برای چمن و دیگر محصولات کشاورزی استفاده می شود چرا که منبعی حل نشدنی از سیلیکون و پتاسیم می باشد.
بهبود فتوسنتز گیاهان.
کاهش اثرات منفی آلومینیوم ٬ سدیم و منگنز اضافی.
بهبود رشد ٬ کیفیت و تعداد محصولات کشاورزی.
افزایش تکثیر گیاهان با بهبود شرایط گرده افشانی و افزایش باروری دانه ی گرده.
ساخت یک لایه ی شبه آمور (amour) در لایه ی خارجی سلول (دیواره ی سلول) و در نتیجه قوی تر و انعطاف پذیر تر شدن آن.
مقاومت به آفت به دلیل قوی شدن دیواره های سلولی گیاهی – این امر می تواند باعث افزایش کِشت محصول نیشکر تا ۳۰ درصد ٬ بسته به توان آن ٬ شود.
برای تهیه این محصول میتوانید با کارشناسان شرکت الماس پردیسان تماس حاصل نمایید
گوگرد گرانول شده کشاورزی
بالاترین مصرف گوگرد در سالهای سابق مربوط به صنایع کشاورزی و تهیه کودهای فسفاتیک بوده است. گوگرد به عنوان مهم ترین ماده معدنی مورد نیاز برای رشد گیاهان بشمار میرود و کمبود آن تاثیر بدی بر روی محصولات کشاورزی می گذارد. در این صنعت از گوگرد برای سالم و مغذی کردن کودهای شیمیایی و همچنین تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان از منابع دیگر استفاده می شود.
برای تهیه این محصول میتوانید با کارشناسان شرکت الماس پردیسان تماس حاصل نمایید
زئولیت در کشاورزی و باغبانی
زئولیت ها درآماده سازی خاک و حجم افزاهای کود شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. زئولیت ها ظرفیت تبادل یونی، را افزایش می دهند، نگهداری رطوبت را بهبود می بخشند و به علت ph بالایی که دارند از خاک های اسیدی حفاظت می کنند. زئولیت ها به عنوان محیط های آزادسازی برای آمونیاک و تا حد کم تری برای پتاسیم، کند عمل می کنند. امروز آماده سازهای خاک زئولیتی که با نیتروژن پیش بارگذاری شده اند موجود می باشند. ساختار بلور زئولیت، یون آمونیم را از مصرف سریع به وسیله ی باکتری های نیتراتی کننده محافظت می کند و کاهش مقدار نیتروژن کودهای شیمیایی اعمال شده به خاک را، ممکن می سازند. شابازیت و کلینوپتیلولیت به علت تبادل یونی بالا و ظرفیت های جذب، حاملان موثر علف کش ها، آفت کش ها، قارچ کش ها، آنزیم ها و باکتری ها می باشند.
کود مرغی
استفاده از کود مرغ در کشاورزی:
قسمت اعظم کود حیوانی از جمله کود مرغ امروزه در دنیا و ایران به مصرف کشاورزی می رسد.امتیاز و خواص کود مرغی در کشاورزی عبارتند از:
تأمین مقدار زیادی از عناصر غذائی مورد استفاده گیاه مثل نیتروژن (N) فسفر (P) و پتاسیم و غیره به خاک زراعتی.
تشکیل هوموس در خاک که باعث اصلاح خاک سطحی و اصلاح شرایط فیزیکی زمین یا بافت سنگین و سبک می شود که نتیجه آن تهویه خاک،افزایش قدرت رویش بذر و درخت و افزایش ظرفیت نگهداری آب در زمین و بالاخره افزایش فعالیت میکروارگانیسم های مفید در خاک می باشد.
بنابراین با مصرف متناسب کود مرغی در کشاورزی کیفیت خاک از نظر فیزیکی و شیمیائی افزایش یافته و در این صورت احتیاج به استفاده از حداقل کود شیمیائی است و این امر از نظر اقتصادی نیز کاملاً مقرون به صرفه است(با توجه به اینکه هر ۱۰۰۰ قطعه جوجه کبابی در طی ۸ هفته ۲ تا ۲.۵ تن کود تولید می کنند)
برای تهیه این محصول میتوانید با کارشناسان شرکت الماس پردیسان تماس حاصل نمایید
کود دامی
فوضولات حیواناتی مانند اسب ،گاو ،گوسفند و مرغ و ماکیان حاوی حجم بسیار بالای مواد آلی و مفید در کشاورزی هستند. یکی از کاربردهای آن ها تقویت و غنای خاک مزرعه می باشد. این فضولات با نام کود حیوانی شناخته می شوند. کودهای حیوانی به علت خاصیت طبیعی و فواید زیاد همواره مورد توجه کشاورزان بوده و هست.
اثرات مواد آلی بر خصوصیات فیزیکی خاک
بهبود ساختمان خاک:
ساختمان خاک یعنی هم آوری ذرات خاک (شن، سیلت و رس) و تشکیل ساختاری که خاکدانه نام دارد. به طور کلی، یک خاک هرچه خاکدانه های بیشتر و پایدار تری داشته باشد وضعیت مطلوبتری خواهد داشت. از مواردی که باعث تشکیل ساختمان خاک شده و آنرا پایدارتر می نماید می توان به مواد آلی اشاره نمود. مواد آلی در خاکهای شنی (سبک) با متصل کردن ذرات به یکدیگر باعث تشکیل ساختمان می گردد و در خاکهای رسی (سنگین) از چسبندگی زیاد ذرات خاک جلوگیری نموده و وضعیت بهتری به خاک می دهد بنابراین کاربرد مواد آلی در همه خاکها مفید بوده و منجر به تشکیل ساختمان بیشتر و پایدارتر می گردد. اکثر خصوصیات خاک تحت تاثیر وضعیت ساختمان خاک قرار دارد به طور مثال نفوذ آب در خاک، تهویه خاک، میزان خلل و فرج یا منافذ خاک، نگهداری آب در خاک و نفوذ ریشه در خاک، همگی تحت تاثیر ساختمان خاک قرار می گیرند که به مواردی از آن به طور کاملتری در زیر اشاره خواهد شد.
– کم کردن وزن مخصوص ظاهری و افزایش تخلخل خاک:
وزن مخصوص ظاهری خاک به معنی وزن حجم معینی از خاک است. مقادیر زیاد آن نشان دهنده متراکم بودن خاک و مناسب نبودن وضعیت ساختمان خاک است. مواد آلی ٣ باعث می شوند که وزن مخصوص ظاهری خاک کاهش یافته و به اصطلاح عمومی، خاک پوک شود و همچنین از فشردگی زیاد خاک جلوگیری می نماید.
تخلخل یا میزان منافذ خاک نیز با افزایش ماده آلی خاک بیشتر شده و این مسئله به نگهداری بیشتر آب و تهویه بهتر خاک کمک می کند.
– افزایش نفوذ پذیری آب در خاک:
بهبود وضعیت ساختمان خاک باعث افزایش نفوذ پذیری آب در خاک می گردد. خاکهای با مواد آلی کم ساختمان مطلوبی ندارند بنابراین خاکهای بدون ساختمان یا با ساختمان ضعیف نفوذپذیری مناسبی ندارند.
– افزایش ظرفیت نگهداری آب خصوصا در خاکهای شنی:
از خصوصیات مواد آلی نگهداری آب چند برابر وزن خود می باشد با توجه به اینکه اکثر مناطق پسته کاری با کمبود آب روبرو هستند استفاده از مواد آلی می تواند در نگهداری آب در خاک کمک نماید. از طرفی نگهداری آب در خاکهای با ساختمان خوب بهتر صورت می گیرد و همانطور که گفته شد مواد آلی باعث بهبود وضعیت ساختمانی خاک می گردند. در خاکهای شنی با مواد آلی کم چون منافذ درشت بیشتر بوده و ساختمان خاک نیز ضعیفتر است ظرفیت نگهداری آب در خاک کم می باشد، بنابراین در
خاکهای شنی اثر مواد آلی بر ظرفیت نگهداری آب در خاک بیشتر است.
برای تهیه این محصول میتوانید با کارشناسان شرکت الماس پردیسان تماس حاصل نمایید
هیومیک اسید
هیومیک اسیدها بقایای تجزیهشده مواد ارگانیک (آلی) هستند. آنها مولکولهای با زنجیری بلند، سنگین وزن و قهوهای رنگ هستند. آنها فقط یک نوع اسید نیستند. هیومیک اسید یک اسم کلی است که به ترکیب پیچیدهای از اسیدهای متفاوت قابل حل در محلول آلکالین گفته میشود. این اسیدها به طور طبیعی در چرخه حیات در خاک، اقیانوس و رودها وجود دارند.
هیومیک اسیدها چگونه ساخته میشوند؟
وقتی گیاهان و حیوانات میمیرند، مولکولهای آنها برای استفاده سایر ارگانیسمها در خاک باقی میمانند. باکتری، قارچ، پروتوزوئید، کرمهای خاکی و حتی حشرات بقایای تازه را مصرف میکنند. بعد از مدت زمان زیادی وقتی ماده در حال تجزیه، توسط چرخههای مختلف خورده شد و تغییر شکل یافت، یک ماده مقاوم به تجزیه باقی میماند که «هیوموس» یا گیاخاک نامیده میشود (این فرایند هیوموسی شدن نامیده میشود). هیوموس یک واژه کلی است که به ترکیبات پایدار و به شدت پیچیده مقاوم به تجزیه گفته میشود. هیوموس از سه جزء تشکیل میشود: هیومیک اسید، اسید فولویک و هیومین. هیومین و اسید فولویکها به دلیل نقشای که در ساختار خاک و انتقال مواد مغذی بین خاک و گیاه دارند، برای محیطهای خاک سالم بسیار باارزش هستند.
محصولات هیومیک اسید از کجا میآیند؟
محصولات هیومیک اسید از منابع متنوعی استخراج میشوند. مرغوبترین محصولات در ته نشستهای خیلی قدیمی تشکیل شده از اجساد گیاهان و حیوانات در زمینهای مرطوب تولید شدهاند. با گذر زمان این بسترهای وسیع و پر از مواد در حال تجزیه با خاک و سنگ پوشیده شده و برای تولید مواد مرغوبتر فشرده شدهاند. بعضی از این ته نشستها به سطوح بالاتر آمدند و اکسیژن دوباره با مواد داخل ته نشست تماس پیدا کرد. این تماس به شدت به فرایند تولید هیومیک اسیدها کمک میکند. این ته نشستهای بالا آمده از نزدیک سطح زمین استخراج میشوند و اغلب به آنها لیگنیت یا لئوناردیت گفته میشود. امروزه بیشترین محصولات هیومیک اسید از این منبع تامین میشوند.
چرا باید به خاک هیومیک اسید اضافه کنیم؟
متاسفانه فعالیتهای انسانی باعث آلودگی و کمارزشی خاکها شده است. این فعالیتهای انسانی اکوسیستمهای (مواد ارگانیک) خاک را کاهش داده و حتی بعضی از خاکها را برای محیط و سلامت انسان مضر کرده است. فرسایش یکی از علتهای اصلی بیارزش شدن خاک است. در فرایند فرسایش سرعت از دست رفتن خاکهای سطحی از سرعت جایگزین شدن آنها خیلی بیشتر است. استفاده از کودهای شیمیایی (غیر ارگانیک)، همراه با شخم زدنهای سالیانه میزان هیوموس خاک را کاهش میدهد. برای احیاء خاک، مواد ارگانیک باید دوباره به خاک بازگردانده شوند و هیوموس از بین رفته باید از منبع خارجی دوباره به خاک برگردد. چون برای تولید طبیعی آن سالها زمان نیاز است باید از منبع خارجی استفاده کرد. زندگی گیاه به فعالیتهای بیولوژیکی خاک بستگی دارد و بدون مقدار مورد نیاز هیوموس این فعالیتهای بیولوژیکی به شدت کاهش مییابند. خاکهای سالم بین ۲ تا ۶ درصد مواد ارگانیک دارند. ولی محیطهای کشاورزی زیادی از خاک با سطوح کمتر مواد ارگانیک استفاده میکنند.
امروزه خاکهای زیادی توسط کشاورزی بیش از حد و استفاده از کودهای غیر ارگانیک بیارزش شدهاند.
فواید استفاده از هیومیک اسید چیست؟
در طول تاریخ کشاورزان برای تولید گیاهان سالمتر و محصول بهتر از هیومیک اسید استفاد کردهاند. امروزه هیومیک اسیدها به دلایل ذکرشده حتی ضروریتر هستند. تعدادی از فواید هیومیک اسید به شرح زیر است:
· افزایش جذب مواد مغذی
· افزایش ظرفیت نگه داشت آب در خاک
· بهبود ساختار کلی خاک
· تحریک فعالیتهای میکروبی (میکروارگانیسمها)
· تنظیم pH خاک
· حذف مواد سمی از خاک (ناشی از استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی)
· کمک به حذف کلروسیس آهن (کلروز) با افزایش جذب آهن
· بهبود سلامت کلی گیاه از طریق مقاومسازی آن در مقابل آفات و بیماریها
· تحریک رشد ریشه که حجم محصول را افزایش میدهد.
· افزایش جوانهزنی
برای تهیه این محصول میتوانید با کارشناسان شرکت الماس پردیسان تماس حاصل نمایید